Uyanınız

İsrail rejimi, 7 Ekim’den bu yana 140 günde Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 514 Filistinli öldürüldü, 69 bin 616 kişi yaralandı. Bu soykırım vahşetine rağmen İslam Dünyasının suskunluğu ve İsrail ile tam gaz ticaretlerine devam etmesi Gazze’nin canlı canlı yok edilmesine adeta yardımcı olması affedilemez. Bu vurdumduymazlığı gerçi İslam ülkelerinin hükümetlerine, başkanlarına, reislerine, krallarına veriliyor. Ancak bu gaflet uykusundan milletler ne zaman uyanacaklar?
“Ey gaflet uykusuna dalanlar, gözlerinizi mahşer sabahında mı açacaksınız? Boynunuzdaki esaret zincirini ne vakit çözeceksiniz? Hakikatleri niçin görmüyorsunuz? Fikirlerinizi uyandırmak için ihtiyar ettiğiniz fedakârlık çarşaflarınızı yıkatmak için sarfettiğiniz paraya tekabül etmez. Siz karnınızı doyurmak için evladınızı aç bırakmaya tevekkül namı veriyorsunuz.”
“Hakikatleri niçin görmüyorsunuz? Menfaatleri düşünüyorsunuz. Yüzünüzü okşayan temiz elleri ısırmak, başınıza pençe vuran murdar ayakları yalamak kendisince melekat-ı rasihadan olmuş. Hapisten korkuyorsunuz, doğruyu söylemiyorsunuz. Gölgenizden bile çekiniyorsunuz. Ne vakit uyanacaksınız? Yarın ne olacağını bilemezsiniz. Hal maziye uygun olmadığı gibi istikbal de hale muvafık olmayacaktır. Maziye değil atiye bakınız. Hazırlanın mazide aradığınız nedir? Kaybettiğiniz ömrü mü nasıl taharri edeceksiniz?”
(Namık Kemal’in Rüyası)

İlk yorumu siz yazın

Yorum yazın

Eposta adresiniz görünmeyecek.


*