Özdabak’a Özgür-Der’den destek mesajı

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, bir karikatürü sebebiyle hakkında dâvâ açılan İbrahim Özdabak’a destek mesajı yayınlayarak şöyle dedi:

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, bir karikatürü sebebiyle hakkında dâvâ açılan İbrahim Özdabak’a destek mesajı yayınlayarak şöyle dedi: “Özdabak hakkında açılan dâvâ yargıda keyfîliğe yeni bir örnek. Siyasîlere yönelik hakaretleri ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında değerlendiren yargı, sivil ve askerî bürokrasiye yönelik en ufak eleştiriyi cezalandırma yoluna gitmekle ne kadar çifte standart içinde bulunduğunu göstermektedir.”

Özgür-Der Başkanı Şekerci, yaptığı yazılı açıklamada, yargının içinde bulunduğu durumu çizdiği karikatürleriyle ortaya koyan karikatürist İbrahim Özdabak hakkında açılan dâvânın, Türkiye’de egemenlerin kendilerine yönelik en ufak bir eleştiriye dahi tahammüllerinin olmadığını gösterdiğini söyledi. Şekerci, Türkiye’de yargı oligarşik düzeni kollama adına hukuk, mantık ve insaf dışı uygulamalara imza attığı yetmiyormuş gibi kendisine yönelik eleştirileri de muhtıralarla, dâvâlarla engellemeye çalıştığını kaydetti. Şekerci açıklamısında şöyle devam etti:

“İbrahim Özdabak hakkında açılan dâvâ yargıda keyfiliğe yeni bir örnek olması açısından önemlidir. Siyasilere yönelik eleştiri, hakaret, uydurma haberleri ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında değerlendiren yargı, sivil ve askerî bürokrasiye yönelik en ufak eleştiriyi ise cezalandırma yoluna gitmekle ne kadar çifte standart içinde bulunduğunu göstermektedir. Bu dâvâ aynı zamanda düşünce özgürlüğü alanında ne kadar mesafe kat edildiğini göstermesi açısından da önemlidir. Türkiye’deki yargı kurumu sadece hukuka, temel hak ve özgürlüklere pranga vuran bir işlev görmekle en nihayetinde bütün bu düzenlemelerin kendileri açısından bir şey ifade etmediğini ortaya koymaktadırlar. Bu bağlamda Yeni Asya Gazetesi karikatüristlerinden İbrahim Özdabak’a uğradığı mağduriyetten dolayı geçmiş olsun diyor, dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.”

İlk yorumu siz yazın

Yorum yazın

Eposta adresiniz görünmeyecek.


*